2 lucruri fara sens ca sa ii raspund lui Mircea la intrebare

Nu stiu daca ati citit ce a scris Mircea zilele trecute (daca nu, inca mai aveti o sansa), dar eu de atunci tot stau si ma gandesc cum doamne iarta-ma, de 7 luni de cand e in Praga, baiatul asta nu a descoperit locurile alea din care poti cumpara shoarma si pizza cu 30 de coroane. E ca la Dristor, doar ca aici ti-o pregatesc niste vietnamezi si in spate au salon de facut unghii. E poetic. 

Da, ma, da, si eu fac chestii fara sens de cand sunt in Praga si mi-e ciuda ca le-a luat Mircea pe alea care par cat de cat normale. Raman eu cu alea care tin sa demonstreze ca nevorbitul unei limbi dauneaza grav…sau macar pare ca.

  1. Ascultati aici: primul lucru pe care il invatati cand va mutati undeva e cum se zice la unt. Da, da, la unt, ca e important. Altfel riscati, la fel ca mine, sa va treziti cu untura in frigider si sa va intrebati cu ce ati gresit in viata asta. Daca cititi undeva ca in 2017 s-au dublat vanzarile de untura in Cehia, sa stiti ca de la mine se trage toata treaba asta.
  2. Imi iau pastile tot din Romania. De la paracetamol pana la orice altceva, eu nu pun piciorul intr-o farmacie de-a cehilor. Am doua motive pentru asta:

Tin minte de parca ar fi fost ieri. Iesisem la plimbare si ma oprisem sa beau o limonada. Mare. Bineinteles ca la 10 minute dupa ce m-am ridicat de la terasa am simtit ca o sa ma scap pe mine. Asa e modelul, cu intarziere. M-am uitat in stanga, m-am uitat in dreapta, singurul loc unde parea ca as avea castig de cauza era o farmacie:

— Please, can I use your bathroom?

— Ano?

Ano pe tine si pe toata familia ta, eu am nevoie la baie.

— Bathroom, please, emergency!

— Yoooo, yo, tak yo…

Si dispare in spate. Si se intoarce. Si pune pe tejghea o cutie de diuretice. Si eu ma albesc la fata si ies din farmacie.

Dubla 2: 

Proaspat intoarsa din Budapesta, cu urechea dreapta usor nefunctionala. Ma sfatuiesc cu Mircea – adica eu il intreb si el imi tipa aproape de timpan ca sa inteleg ce zice – si ajung la concluzia ca trebuie sa aplic metoda apa oxigenata. Zis si facut. Doar ca nu tu apa oxigenata, nu tu pipeta, nu tu multe.

Mergem la farmacie. Incerc sa ii zic doamnei ca vreau peroxid de ce-o fi el. Nu intelege. Ii  arat spre ureche si ii zic ca au-au. Nu merge. Imi intorc capul intr-o parte, ca un catelus, si mimez ca imi picur ceva in ureche. Doamna farmacista incepuse sa rada. Scot telefonul, bag peroxid de ce-o fi el in google translate. Peroxid vodiku, sa-l manance mama. Apica peroxidata.

A durat 10 minute. Diureticele se dau mai usor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s